25 mars 2010

idag har dagen varit upp och ner, men jag träffade iaf Madde, Peter & min lilla gostjej Engla en stund förut idag, det var riktigt mysigt. Efter jag hade varit hos madde så gick jag upp till danne för att jag skulle få skjuts hem och när jag kommer upp så möts jag utav en stor bouvier nämligen Cheasar som kommer och hoppar och vill leka men jag var inte riktigt sugen på det. Sen så gick jag in i vardagsrummet där Daniel sitter och kollar på House vilket jag också fastnade för i dagens avsnitt så handlade det om en mamma som hade fött en liten son som hette Michael (Mikey), pappan var alkoliist och mamman hörde inre röster som sa att hon skulle ta livet av sitt barn, vilket hon försökte med flertalet gånger, House fick rädda barnet vid ett tillfälle när hon försökte att kväva det genom att lägga en kudde ovanför barnets ansikte. Barnet hade varit utan syre såpass länge att njurarna hade tagit skada, läkarna försökte att rädda honom men det gick tyvärr inte utan lilla Mikey avled och efter detta tragiska besked så ser dom att Mikey har ludd på tarmarna och att mamman har magcancer. Det var lite tragiskt men för er som vill veta så älskar jag sjukhus serier! :)

Men iallafall under detta House avsnitt så var det reklam blandannat om att bli Haitifadder och då sa jag till Danne att när jag får stadigare ekonomi så ska jag skaffa ett fadderbarn, då sa han "Men Mahlin, du kan ju lika gärna gå och tycka synd om uteliggarna" "Nej, det är inte samma sak och det är mer synd om barnen" "Jo, men tyck synd barnen som har alkoliserade eller missbrukande föräldrar" "Ja, det gör jag också, jag skulle kunna ta hem varenda ett" "Ja, gör det" "Ja, jag kan lika gärna starta ett sånt här typ..." "barnhem?" "ja typ"

Jag skulle faktiskt kunna göra det för jag anser att alla barn har rätt till att få känna trygghet, närhet och kärlek. Ett barn ska inte behöva växa upp med föräldrar som missbrukar alkohol eller narkotika, det tycker jag är barnmisshandel även om det kanske inte går som det när man läser alla lagar och paragrafer men jag tycker faktiskt det. För det finns inget som gör ens barn lika illa som när en som förälder missbrukar. Jag har aldrig upplevt att mina föräldrar har missbrukat, jag har alltid fått trygghet, närhet och kärlek utav mina föräldrar.

Jaja, nog för mig ikväll för nu ska jag sova! Imorgon väntar promenad med Madde, Roxanna och min lilla gostjej Engla =D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback