Pappa kommer på besök #2

Idag blev det bestämt att pappa, farmor, extra farfar, farbröder x2 kommer ner på lördag.

Pappa ska sova från lördag till söndag hos/med/ i närheten utav Roxanna.

Vad härligt det är när allting bara flyter på.

My lady090418


Denna dam beskriver ordet kärlek så bra! Jag älskar henne...

Idag så vaknade vi vid 6 utav att de håller på med grävmaskiner utanför vårat hus för att de håller på och gräver grunder till de nya husen som skall byggas/sättas upp här.

Morgonrutinerna var det bara att sätta fart med;
Ner och fixa lite välling
Byta blöja
Gosa

Sedan var det lek, lek och åter lek.

Moster kom upp runt 7 halv 8 någon gång och då bestämde vi oss för att käka frulle och sedan ta en tur till den stora lekparken som kanske ligger fem minuters gångväg härifrån.

Frukosten tog ett litet tag med en tjurig sexåring men vi kom iväg sen iaf. Roxanna somnade i vagnen medans vi gick till lekparken så det blev ingen lek för henne idag, men moster orkade att leka ungefär tjugo minuter.

När vi kom hem var mormor vaken, hon påminde mig om att Roxannas mat behöver hämtas på apoteket så det var bara att fixa lite mer välling till Roxanna och lägga henne i vagnen igen för att gå ner till apoteket och lösa ut henne mat, vi fick sällskap utav minimoster.

Vi var hemma runt 12 igen.

Det har varit gos och lek men trötter har varit och hälsat på stundvis idag också.

Till middag idag blev det; morötter, potatis och nötkött. Det var mumsigt.

Sedan har vi fuskat lite nu på kvällen då vi fick besök så hon fick smaka på en kaka :]

Allergisk reaktion?

För en liten stund sedan hade jag varit på affären med Jens, min svoger och när jag kom hem så sa min syster att Roxanna var svullen under ögonen så jag mer eller mindre sprang upp för trappan och mycket riktigt så var hon svullen under ögonen dock lite mer under det ena ögat, men det gick över rätt så fort. Kan det vara en allergisk reaktion? Isåfall mot vad?

Sedan tabbade jag mig idag och gav henne lite te med mjölk i så hon spyr lite mer än vanligt men det får jag skylla mig själv över.

Jag vill inte att min bebis skall vara mer allergisk ;/


Fredag

Idag har Roxanna haft trötter på besök, hon sov till 07.20 imorse somnade om vid 9 vaknade vid 11 somnade om vid 12.40 vaknade vid 13.30 somnade om vid 15 och vaknade strax därpå.

En trött madam, med ett tjurigt humör är vad jag har haft under den vakna tiden idag, men nu är hon glad och det är bus på högnivå med minimoster.


Sitter själv

Påskafton blev den dag Roxanna satt helt själv för första gången under en längre stund dock satt hon och höll lite i en kaninbur men hon tippade inte det minsta.

Idag badade vi och hon satt helt själv i badbaljan samtidigt som hon hade fullt upp med att blöta ner mamma och minimoster.

Mamma är så stolt :].Pappa på besök

Idag har det varit en oförväntat bra dag.

Roxanna vaknade vid halv sju imorse och vi hade lite att göra klart innan pappa kom för att hälsa på och det var första gången på fem månader och han skulle komma mellan tolv och ett.

Matias dök upp här vid 13.20 ungefär, när han skulle hälsa på Roxanna stirrade hon rätt ner på pappas skor som hade limegröna snören och de var mycket intressanta.

Sedan var det matdags strax därefter så fick nu pappa hålla i henne för första gången medans mamma gjorde mat. Jag fick mata henne, sen var det fikadags och då hade pappa henne i princip hela tiden, här var det även dags för att bli nerspydd första gången (jag vet hur det känns) och nu vet även han det.

Efter fikat blev Roxanna jätte trött, så jag la henne i vagnen och gav henne lite extra mat sedan gick jag och Matias en sväng ner till statoil med henne och påvägen mötte vi gudmor Isabelle. Vi skulle gå ner till Statoil för att pumpa hennes hjul på vagnen men karlar som skall vara så tekniska, det visades att alla karlar inte är så tekniska då han skulle sätta på en sån här extra mogrej till den man pumpar däcken på bilen med så att man kunde pumpa vagnen, men det vart dock utan lycka.

Matias körde vagnen i princip hela vägen och när vi väl skulle gå hem fick vi gå in på affären och handla lite mat så vi skulle få någonting i magen när vi kom hem. Påvägen hem mötte vi mormor och farmor för de var också ute och promenerade och farmor fick äran att köra sitt lilla barnbarn en liten bit i vagnen.

När vi kom hem ville Roxanna byta blöja så jag, Matias, farmor och Roxanna gick upp till skötbordet för att byta blöja. Första blöjan skulle nu bytas utav pappa som inte riktigt visste hur man gjorde, och han tyckte att "Du gör ju det så mycket då kan ju lika gärna du byta den här blöjan med" men det tänkte jag då inte göra, han måste lära sig. Tillslut böt han hennes blöja och det gick bra.

Roxanna hade fått lite nya kläder utav pappas moster som pappa fick ta på efter blöjbytet, det var en röd/vit body med bamse på, en rosa velour tjocktröja och ett par velourbyxor även dessa i färgen rosa. Sedan fick fyra par strumpor, två pyjamasar, två klänningar, en gosenalle och en bitring utav farmor & pappa.

Efter detta var det gos och lek som gällde med både farmor och pappa. Vi tittade på Guns'n roses med moster också.

På kvällen bestämde jag mig för att jag ville ha chips så pappa, roxanna, farmor och mormor tog oss en promenad ner till Konsum för att köpa chips men det blev mycket längre än till Konsum för efter vi hade handlat så kom mormor på att vi faktiskt kunde ta en promenad ner till hamnen, så vi började promenera neråt.

Väl vid lilla ica kommer mormor på att hon hade glömt sina ciggaretter och det är inget roligt när mormor är utan ciggaretter så det blev en sväng in på ica för att införskaffa det till henne. Sedan fortsatte turen ner till hamnen, vi gick strandpromenaden från pressbyrån och jag kan lova att det var lite småkyligt nere vid vattnet.

Roxanna ville verkligen inte ligga och sova i vagnen så pappa satte henne upp så hon kunde se honom och gav henne sin telefon efter att ha satt igång lite finskmusik? :'o, men detta var uppskattat av henne då hon senare låg ner och hade telefonen vid örat samtidigt som hon försökte att sova.

Ger man sin telefon till en bebis som precis har ätit får man skylla sig själv kan jag tycka efter att Roxanna hade spytt ner Matias telefon så den var ur funktion en stund där på kvällen.

Vi bestämde oss för att vägen förbi sjukstugan och venus choklad på vägen hem och väl där ville Roxanna byta blöja som hon hade "tjatat" om ett litet tag så det blev ett snabbbyte ute i kylan, för att sedan gå förbi gudmor eftersom hon skulle följa med mig hem.

Hemma hos gudmor fick vi göra lite mat till Roxanna då hon var jätte hungrig, strax efter detta så somnade Roxanna. Och vi fick en lugn promenad hem, sedan vid tio ungefär var det dags att säga hejdå.

Jag tog upp Roxanna ur vagnen för att hon skulle upp och sova i sin säng, då vaknade hon så pappa fick pussa hejdå och farmor fick gosa lite innan dom åkte.

Hattprovardagen

Idag har varit den stora städardagen hemma hos oss och Roxanna har varit en del i det även om hon har suttit i babysittern så har hon varit med.

När jag städade bland alla hennes kläder rensade ur allt som är i storlek 50/56 och behöll 62/68 i lådorna så hittade jag några sommarmössor/hattar som med lite tur kanske kunde passa på Roxannas lilla huvud, så kameran kom fram och vi provade mössorna detta blev resultatet:


Det var den första hattenDet var den andra hattenDet var den tredje hatten


Den fjärde och sista sommarhatten :]

Sedan hittade jag en mössa som hon fick utav styvmorfar i nyföddpresent och man kan ju säga att hon har växt lite iallafall här nedan har ni bevis:Nu är det bara 1 dygn och några timmar kvar till första mötet med pappa :]