Min/Roxannas vagn

På begäran lägger jag ut en bild på min/Roxannas vagn men jag har bara bild på liggvagnen men det är en emmaljunga egde duo 2006;a
090615


Den 15 juni 2009

Idag så vaknade inte vi först 07.40 och morbror skulle iväg och sommarjobba, han började kl 08 och vi skulle väcka honom så han blev lite försenad till sitt jobb. Sen när jag hade skjusat honom till jobbet så var det grötdags idag blev det inte många skedar för hon var genom trött.

Sedan så kom Ole & Ann på besök och jag fick kolla på liiiten bebis han är bara 1,5 månad, Anns barnbarn. Han var jätte söt och han kunde ha kläderna jag eftersänkte efter Roxanna :]

Sen som ni ser på bilden åt hon spahgetti och köttfärssås till middag och det var så gott att hon var tvungen att äta med hela ansiktet eller egentligen var det så att hon skulle äta själv.

Sedan blev det bad och mormor fick för sig att vi skulle ta in bassängen för att den är lite större och hon kan leka själv i den, och mycket riktigt den var mycket bättre än den lilla badbaljan. Roxanna var värsta stekaren i bassängen först lekte hon lite på magen sen vände hon sig om la händerna bakom huvudet och bara låg.

Hon växer så himla fort igår fick vi byta vagnsdel till sittdelen för att liggdelen har varit för kort ett bra tag men hon har inte tyckt om sittdelen så liggdelen har fått duga, men nu dög sittdelen. Det är mycket enklare att ha henne i den än i liggdelen.

Rabarber


Oj, vad Roxanna gillade rabarber.

Jag och min syster Madelène bakade raberberpaj under gårdagen och självklart var Roxanna med. Medans jag skalade rabarberna så kollade jag bort och då var Roxannas händer där fortare än kvickt och snappade åt sig en rabarb som redan var skalad.

Jag försökte få henne att ge mig den, men det gick inte då tog jag ifrån henne rabarben men då skrek hon som jag vet inte vad. Så hon fick behålla rabarben en stund.

Småbarn skall egentligen inte äta rabarber för att det är för mycket galvsyra i det.

But she liked it!Pappa

Anledningen till varför jag har varit inaktiv på bloggarna är den att vi har haft lite fullt upp jag och Roxanna.

Första tågresan gjordes den 5 juni 2009 och den var upp till Södertälje och dit åkte vi för att vara hos Roxannas pappa över helgen men det blev lite längre än beräknat vi blev där från fredag till tisdag och då följde pappa med hem och hans hemresa blev under gårdagen.

Jag ska faktiskt beröma honom lite för att jag trodde aldrig att det skulle gå så fort och inte att han skulle bry sig så mycket som han gör. Det är helt fantastiskt.

Helgen hos pappa såg ut som följande:

Fredag; Vi kom till Södertälje runt 15 där farmor mötte oss för att ta oss ut till Ekudden där pappa bor vi var där runt 16 när vi kom dit så sov Roxanna så jag passade på att hälsa på hennes farbröder och extra farfar och givetvis hennes far. Strax därpå så vaknade Roxanna och det var mys hela kvällen. Hon kom inte i säng först vid 22 (fy,fy)

Lördag: Jag och Roxanna gick upp vid sex och lekte lite grann sen gick vi ut för att sova frukost, vid halv elva gick pappa upp för att vi skulle åka till hans storebror och hälsa på där var vi till ungefär ett, halv två för sen behövde Roxanna hem och sova. Vid 15 dök Matias mormor och morfar upp (vad det blir har jag inte en aning om) senare på kvällen  bar det iväg till pappas moster Ejia (stavning?). hennes man och hennes tre  barn som var 2, 3 och 5 :) sen var det dags att åka hem och sova

Söndag:
På söndagen gjorde vi ingenting speciellt, farmors arbetskamrat var där med hennes dotter på 5 år och kollade på Roxanna senare på kvällen kom fem stycken utav pappas kompisar för att kolla på underverket. Och Simon en utav de killarna ursäktade sig för att han inte hade med någon present till Roxanna men han tillla snabbt att han hade öl i bilen som hon kunde få och då mer eller mindre skrek jag NEJ! sen sa han att det fanns bacaradi breezer vattenmelon också och det blev det också ett NEJ! och då gav han Roxanna sin snusdosa som Roxanna senare snorade och dreglade ner. haha!.

Måndag: Idag gjorde vi inte heller speciellt mycket men Roxanna var på ett jätte grinigt humör så det var inte roligt alls, senare på kvällen bar det av till Roxannas riktiga farfar och hennes extra farmor, det var trevligt förutom att typ alla pratade finska och jag inte förstod ett dugg och Matias bara översatte 3-4 meningar. haha! Efter vi hade varit där så mötte vi en till utav Matias kompisar nämligen Hurtig och han höll i Roxanna osv. :)

Tisdag: Då gick tåget vid 11.20 så vi åkte hem rätt så tidigt :)

Det var en trevlig helg :)

090614

Roxanna har varit helt fantastiskt duktig inatt, hon vaknade bara en gång vid tre och sedan vaknade hon vid sju och ville ha lite välling för att sedan sova vidare till klockan åtta ungefär.

Vid åtta var det dags för lite frukost och idag så testade vi den nya gröten, den hette Sinlac vart rekommenderad den på familjeliv.se då denna gröt är fri från komjölk och går även att blanda som välling om denna skulle vara slut.

Denna gröt var mer uppskattad än EnaGo's äppelgröt hos Roxanna hon åt faktiskt upp hela portionen och det brukar hon inte göra med äppelgröten då är det endast två-tre skedar som går ner.

På tal om mat så har Roxanna Nutramigen 2 + LGG och denna sort utav Nutramigen skall vara licensierad men Roxannas läkare har inte någon licens för att kunna skriva ut denna mat och Nutramigen 2 + LGG går inte under livsmedelsanvisningarnas 120kr utan vi får betala 2940kr för en månads mat visserligen är det endast 1800 sedan går det på frikortet, men 1800 kr är mycket för en ung mamma, som går i skolan osv.

Imorgon ska jag ta en promenad ner till apoteket och se hur mycket jag har kvar till frikortet eller det kanske går att kolla på Apotekets hemsida? Någon som vet kanske?