Ett tag sedan


Roxanna <3

Jag ber om ursäkt för att jag inte har skrivit på ett tag men vi har haft  Matias (Roxannas pappa) på besök i hela 10 dagar. Detta var med både mot och medgångar. Fast vi tillbringade bara 9½ dag tillsammans med Roxanna för vi tog lite föräldratid och umgicks med mina vänner lite grann utan Roxanna.

Under denna tid så var vi även hos allergiläkaren och vi fick ta lite blodprover på Roxanna för att se vad hon är allergisk emot, de testade pollen, katt, vete, ägg, soja och mjölk så vi får svar nästa vecka någon gång.

Vi vägde henne även när vi var hos läkaren;
Vikt; 8120 gram
Längd: 71 cm

Och sedan i måndags har Roxanna varit extremt förkyld, spytt så hon kan bada i det osv. Detta innebär att jag var tvungen att vara vaken på natten med henne men som tur är finns ju mormor som har hjälpt till litegranna.

Idag så mår hon lite bättre, hon spyr fortfarande men inte lika mycket.

My lady6 månaders kontroll...

Idag var vi på bvc och gjorde halvårs kontrollen, det gick rätt bra förutom att dom ville att hon skulle lägga mer vikt på att lära sig krypa ordentligt än att lära sig sitta. Men vaddå? Ska jag göra så hon glömmer bort att sitta eller? Hon kan ju redan sitta själv, jag kan väl inte göra någonting åt i vilken takt och ordning hon lär sig?

Men iaf. De kollade om hon kunde leka med några klossar, det kunde hon. De kollade även tänder som är påväg, även detta var hon tydligen tidig med det är minst 2 tänder som snart kommer fram sa dom.

Hon var även bättre i hyn, tack gode gud!
Sedan får hon inte vara ute mellan 11-13 när solen skiner för det är då solen är som starkast och mest skit är i luften så det var hennes uppsvullna ansikte men blev det så igen så skulle vi åka till akuten.

Hon fick även ny modersmjölkersättning eller ny och ny utan den från 6 månader. Vi skulle börja ge henne lite mjölk så hon fick smaka för det var tydligen många småbarn som är "mjölkallerigska" men egentligen inte är det utan det går över efter 3 månader.

Sedan har min lilla snuttefia dragit sig själv i håret idag och därmed ryckt bort lite grann ;/. Hon kunde inte få bort handen och det sa bvcläkaren att det va helt normalt för vissa barn kan få panik och då släpper de inte utan bara fortsätter att dra.

Vi vägde och mätte henne också och resultatet blev för:

Vikten
; 7625 gram
Längden: 68 cm
Huvudet; 44,4 cm

Pappa på besök #2

Lördag den 25/4 blev det datum pappa kom ner för andra gången.

Den här gången var farbröderna Alex och Jesse med och hälsade på sin brorsdotter med sin mor. Det var mycket mys från pappas sida.

Jesse var helt exhalterad utav Roxanna och hon var jätte cool, coolare än på bilderna :].

Alex tyckte att Roxanna var jätte söt osv. Och det var jätte roligt att träffa henne.

Först så fikade vi med nybakta bullar, mjölk och kaffe sedan gick vi ner till Chokladfabriken Venus Choklad för att farmor skulle inhandla lite choklad sedan bestämde vi oss för att ta en promenad ner till hamnen för att äta glass. Roxanna fick äta mjölkfri kolaglass och den smakade inte gott medans vi andra njöt av mjukglass. :]

När vi gick hem ville Roxanna verkligen inte ligga i vagnen så pappa fick bära.

När vi var hemma sedan så var maten färdig och det blev spaghetti och köttfärssås det var välkommet. Nu sov Roxanna så hon fick vänta med maten tills vi andra hade ätit och hon hade vaknat.

Pappa fick äran att mata, maten denna dag blev Västkustgryta med banan och grädde till efterrätt.

Efter Roxanna hade ätit så åkte farmor och farbröderna hem och pappa stannade kvar.

Mina föräldrar skulle ut den här kvällen så vi fick "föräldra-tid" vilket jag ansåg skulle vara ganska behövligt. Så först lekte vi en stund med Roxanna sedan blev hon trött och vi gick ner för att möta Isabelle som skulle se på film med oss.

Vi kollade på film och jag somnade först sen vaknade inte jag först klockan fem på morgonen och undrade varför Roxanna inte hade vaknat men det visade sig sen vid sju att hennes pappa hade gett henne mat vid ett så jag fick fortsätta sova.

Vid sju väckte vi pappa för att han skulle vara med på morgonrutinerna så han fick ge henne yoghurt and so on. Efter det tog jag lite ledig tid och pappa skulle söva Roxanna, men detta var dock utan lycka. När jag kom in igen så hade inte Roxanna somnat utan hon hade lekt med pappa och pappa hade bytt blöja så kom hon till mig och somnade ganska så snart.

Sedan var vi nerbjudna till Isabelles familj på fika så vi tog en promenad ner dit och sedan gick vi en promenad och kollade på vårt nya hus.

När vi kom hem sen blev det potatisgratin och kassler, Roxanna fick nudlar.

Vid sex på kvällen var det dags för pappa att lämna Roxanna och åka till tåget men det var massa, massa gos innan pappa kom iväg.

Och för er som undrar så är inte jag och Roxannas pappa tillsammans vi umgås för vår dotters skull! Det är inte så lätt att vara tillsammans när det inte finns känslor...

Allting...

Till en början vill jag be om ursäkt för att jag inte har hunnit blogga men livet som småbarnsförälder gör att man inte har tid för allting speciellt inte när det är allergiväder och magsjuka.

Som jag nämnde ovan så har Roxanna fått allergiska reaktioner mot pollen, vilket jag tycker är väldigt tråkigt då vi vistas väldigt mycket utomhus. Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!

Sedan så har Roxanna legat i magsjuka en vecka nu och den är äntligen över, jippppie.

Angående besöket utav Roxannas far så kommer det alldels strax upp ett inlägg om det.

Det är ganska höga statisksiffror på min blogg och därmed har många frågat efter mina inlägg men nu är jag ifarten igen!