Fredag den 21maj - En otursdag? ;o

Idag så har det varit en minst sagt händelserik fredag!


Morgonen typ startade med att Roxanna sprang in i diskmaskinen och slog sönder sig i pannan, det blev en liten reva som blödde lite grann och det var massa skrik men det försvann när mamma satte på ett plåster (:
Så hon och hennes pappa är lika snygga i pannan nu ;o


Sen var vi med Veronica och Jossan på stan en sväng och när vi skulle upp och hämta Carro på skolan så slår blixten ner någonstans vid Närlunda så att Alex hämtar oss där sen åker vi hem i äckligt spöregn, det fortsätter regna, åska och blixtra sen hade vi översvämmning i källaren ;o Det var vatten upp ovanför fotknölarna så mamma och hennes gubbe far iväg till zinkgruvan för att hämta en vattenpump och medans dom är borta så slår blixten/åskan ner i vårt hus och Mattias får en stöt så han blir i något chocktillstånd och jag ringer i panik till larmcentralen som hör ungar som skriker utav rädsla då de såg när åskan/blixten slog ner i huset. Han säger åt mig att lägga på och lugna ner barnen och hålla koll på Mattias så att han inte svimmar av.

 

Åskan slutar inte så jag och Madde tar småbarnen och sätter oss i bilen tills mamma och hennes gubbe kom tillbaka. Då kollar de på elen eftersom det slog ut all ström som fanns i huset, vi byter massa proppar men allt vill inte fungera så vi ringer hit elgubbarna och dom fick inte heller allt att fungera men nästan. Diskmaskinen gick sönder det är nog det enda jag vet som har gått sönder.

 

Men kvällen avslutades med taco! (:


100510

Idag var det meningen att vi skulle åka till öronläkaren och audionomen men dom ringde vid nio tiden imorse och berättade att audionomen vi skulle träffa sitter fast i tyskland och kommer inte hem pga askan så de skulle skicka ut en ny tid, jag hoppas på att den tiden kommer snart!

Sen gick vi till familjecentralen med Madde och Englis, gud så stor hon har blivit. Vi lekte där till klockan var typ tjugo över elva sen gick vi ner till vårdcentralen för att lillasyster var där för att hon har fått astmaanfall mer eller mindre hela helgen och det gick väl inte så jätte bra för att hon har typ ingen kraft i lungorna och blåste bara 0,5 på en skala av 10 men efter medecin så blåste hon iaf 2,0.

Jag älskar dig Caroliné, jag älskar dig lika mycket som jag älskar Roxanna du är som mitt eget barn. Jag tycker det är tråkigt att vi har har så lite tid tillsammans bara du och jag men det får vi ändra på så fort du blir frisk! Snart dags för en biotur tycker jag! <3

Sen har jag och Roxanna varit ute och lekt på gården, vi blåste såpbubblor vilket Roxanna tycker är mycket roande och blir arg så fort ingen vill blåsa åt henne eller att såpbubblevattnet är slut. Positivt är att hon har lärt sig att blåsa bubblor själv sen så skakar hon på handen så att det kommer bubblor iallafall.

Sen nu på kvällen blev jag extremt sugen på choklad så jag frågade om min lilla tröttis fick vara hemma medans jag tog en cykeltur ner till ICA och Caroliné frågade mig om hon fick byta blöja, sätta på pyjamas och söva för att det var så längesen hon fick byta blöja och det fick hon göra, det gick jätte bra! Men med sovandet gick det inte lika bra, mormor fick ta över men när jag kom hem efter att ha handlat choklad, cola och varit och rökt med Veronica så sova Roxanna.

Tänkte dela med mig utav en otroligt härlig bild på Roxanna som avslut på detta inlägg. (:

Ta hand om er!


100509

isklhfiuewkgjshjaopaxvgbicuejlsdkakdrfoecfrbdsnfocköxwnasm ursäkta men jag var faktiskt bara tvungen.

Den här helgen har varit underbar massa mys med Veronica och Josefine.

Eftersom Veronica och Josefine sov här hela helgen så har det varit tre småflickor som var i lektagen HELA tiden och munnarna gick i ett så lite trött i huvudet är man men det är det värt för dom är så otroligt mysiga dom där tre små liven.

Sen blev mammaträffen i varberg inställd, tycker att det är lite tråkigt men ALLA kan få förhinder. (:

Hoppas på en unga föräldraträff någonstans här i Örebro Län, hade varit roligt att träffa andra unga föräldrar och deras små liv härifrån trakterna.

Imorgon ska jag och Matias med Roxanna till audionomen och öronläkaren för att mäta hennes hörsel tror att det är typ femte eller sjätte gången, men det är första gången vi ska träffa öronläkaren.

Sen hoppas jag på att få provsvaren på blodprovet gällande kattallergi imorgon eller på tisdag, jag hoppas dock att det är negativt för jag älskar katter men är det kattallergi så är det bara att gilla läget för Roxannas hälsa går först. Sen får vi se om vi får åka in till Örebro igen den här veckan för att hämta en självinhalator med ventoline till lilla hjärtat så att hon kan sova på nätterna.

Justja, någon som är sugen på att fixa en ny design till min blogg? (; Helst gratis då min ekonomi inte är den allra bästa för tillfället men det kan ju diskuteras.

Take Care!

100508

 

min älskade dotter <3

 

Ja, idag började dagen också tidigt. Roxanna vaknade halv sju utav en hostattack.

Nästan alla ligger och sover, vi som är vakna är mamma, pajen, moster madde, jag och Roxanna.

 

Just nu springer Roxanna omkring med en mer, sitter och leker lite och väntar på att mamma ska slå igång barnprogram på tv:n tror jag.

 

Igår kväll så blev det massa prat med Veronica, men vi gör det vi är bäst på? PRATA (: <3

Ikväll blir det mys med Veronica och Josefine, jag och Roxanna ska sova där. Det blir att spela spel, äta godis och dricka cola samt prata en massa? (:

 

Jag uppdaterar nog senare om det händer något intressant.

 

Take Care!


 


vårdcentralen

Idag har vi varit på vårdcentralen för 9102470850358215703958gången känns det som, de inne på lab behövde inte ens ha Roxannas personnummer när vi kom in så många gånger har vi varit där.

Idag så sa läkaren som vi träffade senast också att det kan mycket möjligen var så att mitt lilla hjärta är allergisk mot katter så vi fick ta blodprov 3ggr idag och provsvaren kommer i mitten av nästa vecka.

Är det inte kattallergi skulle vi bli remitterade till barnkliniken för en utredning och den ska grunda sig i varför hon har varit sjuk såpass länge som hon har varit det är 4månader nu och det är inte normalt!

Sen ska vi få en självinhalator med ventoline så hon får ner ventolinet ordentligt i lungorna, den får vi förhoppningsvis hämta i mitten av nästa vecka. Sen ska hon ta sin allergimedecin Aerius på morgonen och flytande venotline på kvällen, så att hon inte spyr upp ventolinet.

Roxannas pappa var här på en snabb visit också, får vi se när han har tid att träffa henne igen. Jag vet inte varför men jag får alltid en olustig känsla så fort han är i närheten. :(

Nog för mig just nu för jag ska umgås med veronica, roxanna, caroliné och josefine (:.

Take Care!

Godmorgon! (:

Godmorgon, idag blev det en tidig morgon.

Roxanna har sovit till och från hela natten inatt, pipit i bröstet och igår kväll var hon alldels röd/blå under ögonen men det har avtagit lite grann så kl. 7 ska det ringas till vårdcentralen och hoppas på en tidig läkartid plus att dom gör någonting.

Blir EVENtUELLT idol audition med Kajsa och Daniel ikväll, hoppas!

Nu sitter Roxanna och kollar på sina morgon barnprogram hon brukar titta på, får se om jag kan slita ifrån henne om en stund för frukost (:.

Vi hörs senare! (:

100506

Nu på förmiddagen har vi varit ute på tomten och lekt och kört bort lite häckris, här är bilderna ifrån dagens förmiddag!

Klicka på bilderna för att få de i större format (:

 


100505

Idag började dagen tidigt Roxanna har sovit till och från hela natten sen klev väl hon upp strax före mig, jag gick upp vid 06.15 sen har det varit fullfart nästintill hela dagen.

Vid halv tio tiden slockande Roxanna i mitt knä när vi satt och kollade på tv efter en stund gick vi in och la oss i mormors säng och jag somnade också sen vaknade inte vi först halv ett. Efter det så var det fullfart fram till för en timme sen ungefär då hon somnade igen.

Idag har vi varit på familjecentralen och lekt lite, hon ramlade och slog sig två gånger. En gång var det vid rutcherkanan eller ja plattformen innan själva banan för jag sa åt henne att akta så hon inte ramlade för hon stod precis vid kanten då satte hon sig men det var ingen plattform där utan hon trillade ner för trappan. Den andra gången snubblade hon och började gråta :(

Ja jag har väl inte så mycket mer att säga vid tillfället.

Take Care!

Då var det dags igen!

Usch, tar det aldrig slut?

Nu har Roxanna fått feber igen! Igår kväll så började hon skaka som jag vet inte vad, hon skakade säkert i 30-40 minuter. Hon hade fått venotline typ 2-3timmar innan hon började skaka, så jag vet inte om det kan vara det som gjorde att hon skakade men då borde hon ha gjort det tidigare tycker jag för vi höjde dosen i fredags istället för 1gång om dagen fick hon 2 gånger om dagen morgon och kväll tillsammans med sin allergimedecin Aerius som hon får på morgonen endast.

Och idag har hon varit jätte gnällig och nu på kvällen när vi skulle natta så gav jag henne en puss i pannan och kände att hon var varm och ja vad rätt jag hade 38.3 jag blir tokig på det här hon har inte varit helt frisk sen i början utav januari. :(

(:

Roxanna.

Jag måste bara börja med att säga att min lilla prinsessa har blivit SÅ stor, det är 23månader sen jag fick veta att hon låg i min mage och filurade och för ungefär en månad sen började hon prata på som bara den, hon pratar om precis allting, tar upp ord, sätter ihop meningar osv.

 

Häromdagen hade jag och Matias inte varit speciellt sams och så hade jag vart på stan med min mamma och då sa hon när vi cyklade hem "du mamma" "ja" "de löser sig" "jasså? vad löser sig?" "a mä pappa" vet ni hur lycklig jag var just den stunden? Förstår ni varför jag älskar henne så otroligt mycket? (:

 

Sen i förrgår tror jag det var så sa hon "mamma ässkar di" - jag blev tårögd och svarade "Roxanna, mamma älskar dig också" så fick hon världens smile.

 

Sen är Roxanna i trotsåldern tror jag för hon är extremt trotsig emellan varven. Allt är "NEJ" "USCH" "BLÄ" vad man än säger. Tillexempel så bad jag henne att plocka upp hennes leksaker för hon brukar hjälpa till att plocka upp dom "NEJ, DU" "Roxanna, det är inte jag som har lekt" "eeelppaaaaa" "Ja, mamma kan hjälpa till" "Ba" (bra)

 

Sen i onsdags så hade hon pratat med min lillasyster Madeléne i telefonen och när dom hade lagt på så skrek Roxanna "HAAAA DE BAAAAA" (Ha det bra), hon har hört när vi andra säger "Men ha det bra nu".

 

Nu på tisdag blir hon 1½år gammal, det känns som det bara var några månader sen hon föddes.

 

Roxanna, har spridit så mycket glädje i kretsarna runt omkring mig, och gett mig så mycket lycka att jag inte vet vad jag skulle göra utan henne det känns som om hon skulle försvinna skulle jag ta livet av mig men egentligen så är det bästa att finnas kvar i livet och kämpa för hennes skull iallafall.

 

Jag kämpar för henne var evigaste dag, jag vill att hon ska ha det så bra som det går att ha. Jag vill att hon ska ha en regelbunden kontakt med hennes pappa. Jag vill att hennes pappa ska vara med och dela på den lycka Roxanna har gett mig och många därtill. Jag vill att han ska känna sig extremt älskad utav henne för det är han. Jag vill att han stolt ska säga "Det här är min dotter", för det känns som om han skäms för henne, att hon bara är till besvär.

 

Men jag vet även att en dag kommer allt blir bra, en dag kommer han stolt gå med henne bredvid sig och hålla hennes hand när dom ska gå över vägen och om det är någon som frågar kommer han stolt säga "Det här är min dotter" med ett smile på läpparna. En dag kommer att han känna den lycka jag får av henne, den lycka hon vill dela med sig utav och han kommer att visa att hur lycklig han är att hon finns.

 

(: