100425

Nu har det vart några eländiga dagar igen med feber, hosta, snorigt, gnäll & näsblod. :(

Tar det ALDRIG slut? Det var inte längesen Roxanna blev frisk ifrån sin mega förkylning (?) som varade i ca. 3månader. Och så kommer det nytt IGEN!

Imorgon blir det vårdcentralen för en ordentlig undersökning utav den lilla damen för i helgen har hon blödit näsblod, haft pendlande feber, hostat som jag vet inte vad, gnällt, snorat, snorat och åter snorat sen nu har hon fått ont i halsen.

Idag har hennes feber bara stigit och stigit så när jag tog febern på henne runt 17-tiden så stängde jag av termometern vid 39.6 för att jag fick panik och började gråta. Jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt när min lilla prinsessa är sjuk. 

Så jag ringde till pappa Matias och bad honom komma hem och det gjorde han kort därefter.

Jag älskar Roxanna mest utav allting på denna jord och jag ska kämpa för henne vilka konsekvenser det än medför. Om hon skulle försvinna ifrån mig så vet jag inte vad jag skulle ta mig till. :(

Utvecklingssamtal

Ja idag var jag och Matias på Roxannas allra första utvecklingssamtal.

Mina förväntningar inför samtalet var väl att vi skulle få massa skäll för att vi brukar komma lite sent till frukosten speciellt om det är pappa som ska lämna, jag kan också vara sen ibland men det är faktiskt inte lika ofta. Sen trodde jag att hon hade hittat på fysjuttons massa hyss, inte lyssnade på dagisfröknarna osv.

MEN

Det gick faktiskt relativt bra, hon hade inte gjort så mycket hyss mer än vad de redan berättat typ som att riva ner alla jackorna i kapprummet när fröken vänder ryggen till osv. Men vi har en skotokig liten dam för hon brukar sätta sig vid skostället och prova alla skor.

Vi fick en tillsägelse att vi måste försöka komma i tid till frukosten 08.00 om inte så ska vi ringa och säga att vi kommer lite sent så det finns frukost kvar till henne eller så ska vi ge henne frukost hemma.

Sen ska det bli nedskärningar på dagis så det blir en tjänst mindre och 3-5åringarna ska flyttas på, om jag förstod allt rätt (?) Det drabbar visserligen inte Roxanna eftersom hon blir 2 i slutet av hösten/början på vintern. Dom blir 10-12 barn kvar + inskolningarna som kommer att vara i höst.

Hon är mestadels glad och är duktig på att säga ifrån om det är någonting hon inte vill, pratar mycket, är matglad, duktig på att sova, hon brukar ta nappen/filten och lägga sig på sin madrass och dra filten över huvudet och sova. Hon leker med barnen på dagis osv.

Men någonting som kanske inte är fullt så bra är hennes balans, hon brukar tappa balansen emellanåt och falla i backen men hon tar sig upp lika fort som hon har hamnat på backen. Balansen kan mycket möjligen ha med hennes hörselskada på vänster öra att göra så det ska tas upp på hörselkontrollen vi ska på den 10maj. Lite tråkigt om hon en dag faller och gör sig riktigt illa :(.

Jag tycker att mötet gick bra! (:

Barnläkaren



Idag var jag och Roxanna hos barnläkaren med anledning förstoppning, exem och svullnad under ögonen.

Förstoppningen kunde dom inte starta någon utredning ÄN för när hon var förstoppad sist så vi fick åka in till akuten var hon redan nedsatt i immunförsvaret, vilket kan ha förvärrat allting. Så vi ska ge mjölk och allting för att se om det händer igen och händer det igen så ska vi åka in till akuten och be dom lägga in henne för en utredning så vi får reda på varför det blir som det blir.

Sedan så har hon varit torr i huden enda sen hon var en liten, liten bebis men den har varit bra i perioder men idag var hon lite torr i huden så det är bara att smörja, smörja och åter smörja så ska vi se att det blir bättre och smörjer vi inte kan hon få problem med huden när hon blir större och det är nog inte så himla roligt.

Svullnaden under ögonen hade hon förra våren också när allting började blomma så vi fick allergimedecin mot björkpollen, hjälper inte den här medecinen så blir det en allergi utredning för det. Men vi får hoppas att allergimedecinen hjälper (:

Sen allt hon har varit sjuk den här vintern var typiskt "Första vintern på dagis" sjukan, massa nya baciller osv. Så jag behövde inte vara orolig för att något skulle vara något som var jätte fel på henne (.

Så i det stora hela gick det väldigt bra :]

lekparken


lek i lekparken! <3

gungeligung <3

 

 

 


Barnledig!

I helgen var det första hela helgen jag var barnledig sen jag fick lilla Roxanna, det har varit extremt jobbigt men jag vänjer mig. Det har faktiskt varit skönt att bara kunna ro om mig själv, men det är så mycket jag vill göra så många jag vill träffa så i helgen har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Eller jag var ute på stan med systeryster Madde och Isabelle en sväng igår :), det var mysigt! =D

Igår/idag hjälpte jag mamma med lille James som hon skulle varit barnvakt åt fast han ville inte lämna mig (a), så han fick vara med mig, vi tog en långis ner till 7eleven så vi gick typ 6-7km, det var riktigt skönt!

Idag så kommer min sötnos hem, känns som jag typ kommer att krama ihjäl henne när hon kommer ikväll.

Tintin Vanja Roxanna <3

engergi? - jatack

jag är trött, helt slut i kroppen var har all engergi tagit vägen?

Det har varit mycket nu på senaste tiden, men trots alla små "tjafs" vi har haft, trots allting som har hänt trots att jag har gråtit mig till sömns vissa nätter för att jag bara inte orkar mer så försöker jag. Jag försöker få alla pusselbitar att falla på plats, men jag lyckas inte det känns som några pusselbitar har försvunnit.

Pusselbiten som beskriver kommunikation
Pusselbiten som beskriver planering
Pusselbiten som beskriver ansvarstagande

vart har dessa tagit vägen?

Jag kämpar för våran skull för att vi ska få våran "lilla familj" att fungera, för att vår dotter ska få det bästa utav det bästa.

Men är hoppet och viljan starkt nog så kommer vi lyckas att lösa det här på bästa möjliga sätt! :]

Roxanna Persson

Roxanna Persson <3

 

jag kommer ihåg den dagen jag såg dig första gången, dock var det genom en dataskärm men redan från den stunden har jag älskat dig över allt annat på hela denna jord.

graviditeten var full utav oändlig längtan, längtan efter att få hålla dig i min famn
att få visa alla runtomkring det underbaraste jag har.

den dagen du kom till världen, inget kan beskriva den lycka du hade med dig och delade med dig utav
jag kommer ihåg hur rädd jag var när din extra morfar fick ta med dig för att du hade fostervatten i lungorna
jag trodde att du skulle försvinna ifrån mig, hade du gjort det så vet jag inte vad jag hade gjort.

Jag var inte tiptopp efter förlossningen, men det var du som fick mig att kämpa.

 

Jag älskar dig obeskrivligt! <3


Mamma, jag älskar dig!



Mamma, jag hoppas att du ser detta inlägg.
Det var dock längesen du hade cancer och jag är glad åt att du tog upp kampen emot den och är med oss här idag. Även om jag inte visar det så bra alltid så älskar jag dig och du är den bästa mamman!

3 april 2010

Tintin Vanja Roxanna Persson <3

 

Ja, idag var det påskafton och ett helt år sedan Roxanna lärde sig att sitta utan stöd.

Dagen började klockan 06.00 imorse men Roxanna och jag låg och mös i sängen fram till klockan var halv tio ungefär, jätte mysigt!

Sedan vid 10tiden så kom moster med påskägg till Roxanna hon fick två "luddiga" hårspännen med några glitterspröt i sedan så fick hon ett litet påskägg med lite godis i utav mig och matias.

Matias skulle ha kommit hem vid nio, halv tio imorse men runt 11 så fick jag ringa hem till hans flickvän för att se om han var vaken men han hade inte vaknat så dom fick väcka honom och han kom hem efter en timme, det tog inte hans obligatoriska 2timmar från zinkgruvan som det brukar ta, men normalt sett så tar det bara 20minuter att åka därifrån.

Jag hjälpte mamma med påskmaten och vi åt strax efter två sen var det tårta osv.

Roxanna fick tunikan hon har på bilden utav jens mamma i påskpresent sedan så fick hon ett par leggins med fjärliar på och en t-shirt med ett strass hello kitty tryck. :)

Nu är Matias på elmia, mamma är på klubben och dansar med några kompisar och jag ligger i sängen för jag har precis lagt Roxanna i sin säng men hon somnade nästan omedelbart! :)


2 april 2010

Idag började dagen tjugo över sju, eller ja Roxannas dag började. Jag låg i sängen, halvsov och Roxanna satt och lekte på golvet med sina leksaker. Sen började hon ropa "Mamma hoover" "Mamma hoover" då kom madde in och hämtade henne så jag fick sova vidare en stund så tjugo i tio klev jag upp ur min sköna säng. Jag hade velat sova längre men det ville inte Roxanna att jag skulle göra.

När jag hade klivit upp och gått ner så fick jag börja med att byta bajsblöja sen så lekte jag och Roxanna en stund på vardagsrumsgolvet sen kom hennes pappa ner och började leka med henne och jag klev in i duschen, härligt!

Efter duschen så for vi iväg till Olshammar för att Roxanna skulle träffa sin kontaktfamilj när vi kom dit så var det lunch makaroner och falukorv, jag stod över lunchen för att jag inte var speciellt hungrig men ett glas påskmust fick jag! :)

När vi hade varit där en, två timmar så åkte jag och Matias tillbaka till Askersund och Roxanna var kvar i Olshammar. För att se hur det gick för hennes kontaktfamilj att ha henne själv, det gick jätte bra och Roxanna kom hem trött och hade skrapsår under näsan och på kinderna men hon verkade haft roligt iallafall och det är det som räknas!

Sen har jag varit barnvakt åt lilla englis idag :)

Matias åkte nyss ut till zinkgruvan för att sova där, men han skulle komma hem imorgon vid 10-tiden, jag hoppas att han gör det eftersom han skulle följa med bror till elmia imorgon. Sen skulle han vara hemma nästa helg eftersom förra helgen var han ute fredag/lördag och den här helgen kommer han att vara borta fredag/lördag så nästa helg får han faktiskt vara hemma, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Justja, jag har varit duktig och börjat skriva om graviditeten osv. till Roxanna som hon ska få läsa sen när hon blir äldre. Det tog bara 1år och 4månader för mig att börja. Starkt jobbat Mahlin!

Nej nu säger jag godnatt :)

31 mars

Ja, idag är det sista dagen i marsmånad, imorgon är det 1april eller ja nu för att klockan är faktiskt över tolv.

Idag har det inte hänt så mycket, men lite har det hänt.

Roxanna var på dagis idag för första gången på VÄLDIGT länge. Hon ville att hennes pappa skulle vara med henne men han låg och sov och jag fick inte liv i honom. Hon sa "Pappa fölla med" "Pappa" "fölla med" så jävla söt! <3

Det gick bra att lämna, förvånadssvärt bra faktiskt. Hon sken upp som en sol och ropade "JA" när vi gick innanför grinden till dagis, men hon tvekade lite när hon skulle gå in men väl inne så ville hon springa till sina kompisar och leka med ytterskorna på, men det gick inte mamma med på.

Det kom fram en liten tjej och sa "Roxanna får inte leka med oss" "Nehe, varför inte?" "Hajar farliga" dom lekte hajar och hajarna var farliga så Roxanna kunde inte leka med dom, men Roxanna hittade ett parkeringshus och började leka med sen fick jag gå och det var inte det minsta gnäll när jag gick :).

Sen så har jag köpt ett par gummistövlar till henne idag det blev ett par rosa med blommor på från PIPPI 249kr men det var värt vartenda öre, hellre ett par bra gummistövlar än 192047921570561par skita och blöta strumpor.

Sen efter det var vi på familjecentralen, först jag, madde, matias, engla och roxanna senare kom michaela, gudrun och peter! Det var faktiskt riktigt trevligt en stund eller ja rättare sagt nästan ända tillslutet. :)

mys på dagen!

Madeléne, syster
; Du får inte tro annat än att jag älskar dig, för det gör jag och kommer ALLTID att göra. Så mycket du har hjälpt mig med Roxanna, jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig för all den hjälp jag har fått. Du glänser verkligen i din roll som moster :)